Haberler / 3 bin 600 yetime yardım

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Kuzey Irak’ta savaşta hayatını kaybeden 3 bin 600 yetim çocuğu tepeden tırnağa giydirdi. Vakıf Başkanı Özdemir Özdemir başkanlığında götürülen yardım konvoyları Bağdat’ta Necef’te İhtiyaç Sahibi Çocuklara Ulaştırıldı.

EN YOĞUN DUYGU

Bağdat ve Necefte Irak hükümeti yetkilileri tarafından büyük bir takdir ve sevinçle karşılanan yardım tırları mağdur çocuklara ulaştırıldı. Değişik şehirlerde 3 bin 600 giydirildi. Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, yaptığı açıklamada savaş acısını babasız kalma duygusunun en yoğun yaşadığı ülkenin Irak olduğunu belirterek “Türkiye’nin komşu ülkesinde büyük bir iç savaş sorunu yaşanıyor” ifadelerinde bulundu.

DÜNYA GÜNDEMİNE TAŞIMALIYIZ

Başkan Özdemir “Binlerce çocuk öksüz ve yetim durumda. Vakıf olarak bunlara el atmak ve aynı zamanda bu sorunu Türkiye ve Dünya gündemine taşımak olduğunu göstermek istedik. Biner adet değişik illerde çocukları giydirdik. Irak hükümetinin konu ile ilgili bakan ve milletvekilleri bize büyük destek sağladı. Jestimizden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler” şeklinde konuştu.

YETİMLER GÜLSÜN İSTİYORUZ

Irak’ta yaklaşık 5 gün kalan vakıf başkanı Özdemir yardımların dağıtılmasına bizzat eşlik etti. İslam’ın 4’üncü halifesi ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimizin damadı Hz. Ali’nin ve Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin’in kabirlerini ziyaret ederek dua etti. Özdemir, Irak televizyonlarına konu hakkında geniş röportajlar vererek Türkiye’nin kalbinin buradaki drama seyirci kalmak istemediğini dile getirerek, bu yardımlarla yetimleri biran olsun güldürmeyi hedeflediklerini söyledi.