Haberler / Hoca Ahmet Yeseviden Günümüze Kültür Gecesi

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir: Türkiyede Türk Kürt, Alevi Sünni diye ayırmaya çalışan birtakım şer güçler bizi bölmeye çalışıyor. Oysa ki Osmanlıdan bugüne ne bir Alevi Sünni kardeşimize, ne de bir Sünni kardeşimiz Alevi kardeşimize kem gözle bakmıştır

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, Türkiyede Türk Kürt, Alevi Sünni diye ayırmaya çalışan birtakım şer güçler bizi bölmeye çalışıyor. Oysa ki Osmanlıdan bugüne ne bir Alevi Sünni kardeşimize, ne de bir Sünni kardeşimiz Alevi kardeşimize kem gözle bakmıştır dedi.

Özdemir, MEB Şura Salonunda düzenlenen Hoca Ahmet Yeseviden Günümüze Gönül Erenleri kültür gecesinde, Türkiyenin sancılı bir süreçten geçtiğini belirtti.

Sadece Müslüman dünyasında  savaşlar yaşandığına dikkati çeken Özdemir, Türkiyede Türk Kürt, Alevi Sünni diye ayırmaya çalışan birtakım şer güçler bizi bölmeye çalışıyor. Oysa ki biz Osmanlıdan bugüne ne bir Alevi, Sünni kardeşimize, ne de bir Sünni kardeşimiz Alevi kardeşimize kem gözle bakmıştır. Terörün dili, dini ırkı olmaz terörün her türlüsünü kınıyorum diye konuştu.

Konuşmasında barış mesajı veren Özdemir, Birbirimizi kırmayalım, kötü söz söylemeyelim. Şu kısa olan fani dünyada hep ele olalım. Hep omuz omuza olalım. Bizim başka Türkiyemiz yok. Hiçbirimizin Atası Çanakkalede şehit olurken sen Kürtsün, sen Lazsın, sen Çerkezsin, sen Tatarsın, Abazasın diye ayırmadı. Hepsi can verdi biz onlar sayesinde yaşıyoruz. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, siyasi görüşümüz ne olursa olsun siyaset 1 Kasımda bitti. Hepimiz Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşlarıyız. Bir olalım, iri olalım, diri olalım ifadelerini kullandı.