Haberler / PKK Alevi gençleri kandırıp Sur'a götürüyor

Türkmen, Alevi ve Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, PKK'nın üst yapılanmasının Kürt Alevi'siyim diyen 'kripto Ermenilerden' oluştuğunu ifade etti.

Kanal A'da yayınlanan Tuğba Dalkılıç'ın sunduğu 'İşte Haber' programına konuk olan Türkmen, Alevi ve Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, PKK'nın Alevi gençleri hedef alması hakkında konuştu.

Özdemir Özdemir'in konuşmasından satır başları şöyle:

PKK'NIN ÜST YAPILANMASI KRİPTO ERMENİLERDEN OLUŞUYOR

PKK'nın üst yapılanması Kürt Alevisiyim diyen, kripto Ermeniler'den oluşuyor. Bunlar Anadolu'daki bir takım cemevlerinde kendilerini gizleyerek, alevi süsü vererek, alevi gençlerin beynini yıkamaya çalışıyor. DHKP-C ve MLKP, İstanbul ve Ankara'dan alevi gençleri Diyarbakır Sur'a götürüyor.

Neden? Çünkü oradaki çatışmalarda Alevi gençler ölsün, alevi yurttaşları da yanımıza çekelim. Alevi vatandaşlar da sokağa insin, Türkiye'yi karıştıralım diye... Ben birkaç tane cemevi örneği vermiştim.

İl Emniyet Müdürlüğüne de seslenmiştim o zamanlar, bakın yine sesleniyorum. bu dönemler çok kritik dönemler... Alevi vakıf ve sözde federasyonlar, cemevlerinde bir takım PKK sempatizanlığı altına girmiş.

ALEVİ GENÇLERİ KANDIRIP SUR'A GÖTÜRÜYORLAR

Bir takım derneklerde, bir takım cemevlerinde üniversite öğrencilerini, ücra köşelerdeki cemevlerinde İzmir'de, Ankara'da ve özellikle İstanbul'da kandırmaya çalışıyorlar. Alevi gençleri kandırarak Sur'a götürmeye çalışıyorlar.

Bunu da yapan da DHKP-C ve MLKP'dir. Alevi gördükleri gençleri yanlarına alıp PKK ile birlikte, polisimize, askerimize karşı savaştırıp orada bir alevi gencin de öldüğünü yaymak için ellerinden geleni yapıyorlar. Dedelere, bacılarımıza, gençlerimize sesleniyorum. Birisi size bu şekilde yaklaşırsa doğrudan 155'i arayın.

ÇANAKKALE'Yİ İYİ OKUYUN

Alevi gençlerin kimine maddi, kimine farklı yollardan, kimine de sözde devrim fikriyle yaklaşarak, polisimize, askerimize karşı savaşmaya götürüyorlar. Bir STK olarak gençlerimize şunu söylüyorum: "Çanakkale'yi çok iyi okuyun. Orada şehit olan atalarımızın hiçbirini ayırt etmemişler. Hepsi bu vatan için can vermiş.

Asker ağabeylerinize bakın, namusumuzu, paramızı, canımızı koruyan polislerimize bir bakın..."

ERMENİ PATRİĞİ O İLİN YÜZDE 90'I KRİPTO DEMİŞTİ

Bundan 4 sene önce, Ermeni Patriği, TV programında bir ilimiz ile ilgili "Bu ilin yüzde 90'ı kripto, yüzde 90'ı ermeni" demişti. Yani Müslümanların arasına girip hoca olan var, Alevilerin arasına girip dede olan var, tarikatların arasına girip şıh olan var.

Bu yapıya gizlenen güçlerin bir takım dış güçlerden de destek aldığını çok iyi biliyoruz. 2013 yılında bizim vakfımıza 2 tane diplomat geldi. Biri Kanada büyükelçiliğinden, diğeri de İngiltere büyükelçiliğinden...

Bu sözde temsilciler vakfımıza gelerek bizimle görüşmek istediler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde yaşayan Ermenilerin ibadetlerini rahat yapıp yapmadıklarını sordular. Ben de 'yapabiliyorlar' dedim. Bize, 'ibadethanelerinizi açıyor musunuz, rahat ibadet ediyor musunuz, devlet size bu hakları veriyor mu?' diye sordular.

Benim verdiğim tek bir cevap vardı: "Benim atam Çanakkale'de bu ülke için şehit oldu. 2011 yılında da benim yeğenim PKK'ya karşı verdiğimiz savaşta şehit oldu." Bu cevabımın ardından bir şey diyemediler çekip gittiler.

Bu yapılar maddi güçlerle bir takım çakma alevi kuruluşların, bir takım kendilerine kripto diyen kişilerin, alevi toplumunun içine girip, Sünni toplumun içerisine girip, alevi canların aklını karıştırıyor, birileri de Müslüman kardeşlerimizin kafasını karıştırıyor.

BU ÜLKEYİ BÖLMEYE ÇALIŞANLAR BİR ADIM BİLE YOL ALAMAYACAK

Biz aynı ülke için şehit verdik, aynı cenazede kuran okuduk, cenazemizi toprağa gömdük. Aynı düğünde oynadık, aynı sevgiyi beraber paylaştık. Yani böyle güzel yaşanan bir ülkeyi bölmeye çalışan alçaklara sesleniyorum: "Bunlar bir adım boyu bile yol alamayacaklar. Herkes haddini bilsin Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı'dan bu yana tarihi araştırdığınız zaman kanlarla, savaşlarla var olmuş bir ülke. Erenlerin, evliyaların, türbelerinin olduğu bir ülke. Bunun üzerinden, güzel ülkemizden şer güçlerin oyun yapmasını bizler şahsen istemiyoruz."

Hükümetin alevi sorununa el uzattığı bir dönemde bu çirkinlikler, Doğu ve Güneydoğu'daki olaylar, Anadolu'daki Alevi gençlerin toparlanıp askerimize polisimize karşı siper edilmeleri yanlış. Buradan bütün canlara seslenmek istiyorum:

"Ülkemiz sıçrayış öneminde giriyor. Önümüze takoz koymaya çalışan dış güçler ve içinizde bulunan kriptolara dikkat edin. Kimi dede kılığında, kimi hoca kılığında, kimi işi adamı kılığında, kimi haberci, kimi yazar kılığında lütfen bu oyuna gelmeyelim.