Haberler / Muharrem Orucunun Son Gününde Aşure İkramı Vakfımızdan

Muharrem orucunun ilk iftar sofrasını Ankara Hacı Bayram-ı Veli sofrasında kuran Türk Kızılayı, bu defa Muharrem ayının son gününde aşure dağıttı. Ankara Güven Park’ta yaklaşık 5 bin kişi Kızılay aşçılarının pişirdiği aşureden yedi.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Türk Kızılayı’nın ortaklaşa Ankara Güvenpark’ta düzenlediği etkinliğe Milletvekili Tülay Selamoğlu, Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, Vakıf Başkanı Özdemir Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sadece afet dönemlerinde değil önemli günlerde de vatandaşları yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, Muharrem orucunun son günü nedeniyle Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ile birlikte aşure ikramı gerçekleştirdi. Aşure ikramı öncesinde bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Özdemir Özdemir, “Bu önemli etkinliğe geçen yıl olduğu gibi bu yıl da destek veren Türk Kızılayı’na teşekkür ediyorum” dedi. Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek ise, toplumun ortak değeri Türk Kızılayı olarak böyle bir günde Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na destek vermekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, Güvenpark’ta ikram için kurulan Kızılay çadırının altında gerçekleşen aşure ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türk Kızılayı Ankara Şubesi aşçıları tarafından pişirilen aşure yaklaşık 5 bin kişiye dağıtıldı. Protokol üyeleri de dağıtımlara eşlik etti.