Haberler / Ddk nın Madımak Olayı Na İlişkin Raporu

Raporun açıklanmasının ardından bazı Alevi vakıf ve dernekleri olaylarda sorumluluğu olanların yargılanması için suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir: " Oradaki polis ve askeri yetkililerle dönemin İçişleri Bakanı ve siyasilerinin yargılanmasını istiyoruz

Devlet Denetleme Kurulunun (DDK) "Madımak Olayı"na ilişkin hazırladığı raporun ardından bazı Alevi vakıf ve dernekleri, "olayın gerçek sorumlularının belirlenmesi için" suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DDK'nın "Madımak Olayı"na ilişkin hazırladığı raporun son derece önemli olduğunu belirtti.

Olayın yaşandığı dönemde SHP-DYP koalisyonunun hükümette olduğunu hatırlatan Özdemir, "Oradaki polis ve askeri yetkililerle dönemin içişleri bakanı ve siyasilerinin yargılanmasını istiyoruz. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Dernek avukatlarının konuyu araştırdığını, Ramazan Bayramı sonrasında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Özdemir, "DDK'nın raporu çok gerçekçi. Yaşananları tüm ayrıntılarıyla ele almış. 20 yıllık bir sürecin ortaya çıkarılmasını sağladığı için Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

- Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Altun

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun da Türkiye'de öteden beri sürüp gelen bazı olayların temelinde derin güçlerin olduğunu savundu.

Madımak olayının organize olduğuna yönelik inancını dile getiren Altun, "Bugün en küçük bir eylem bile yapılan organizasyonun ardından gerçekleşiyor. Sivas'ta 8 saat kışkırtılmış veya kullanılmış ya da başka illerden gelen yüzlerce insan var. Niye 8 saat bekletiyorsunuz orada, müdahale etmiyorsunuz. Bu olayda siyasal iktidarın, yöneticilerin büyük bir zafiyeti, suçu var" ifadesini kullandı.

Başta Madımak olayı olmak üzere buna benzer geçmişteki tüm olaylarla ilgili hesap sorulması gerektiğini vurgulayan Altun, "Yaşanan bu olaylarla ilgili hesap sorulması şarttır. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunabiliriz. Bütün bu olaylarla ilgili suçluların ortaya çıkmasını istiyoruz. Olayda kullanılan insanlar görüldü, asıl perde arkasında olanlar,  buna göz yumanlardan kimse hesap sormadı. Geçmişle doğru hesaplaşırsak geleceğimizi doğru kurarız" diye konuştu.

"Sivas Davası" avukatı Sarıhan

"Sivas Davası" avukatı Şenal Sarıhan ise DDK raporunun kendileri için yok hükmünde olduğunu ifade ederek, "Çünkü bizim lehimize yapılmış bir rapor değil. Aksine sanık savunması niteliğinde bir metinle karşı karşıyayız" diye konuştu.

DDK'nın yargılaması süren bir konuyla ilgili inceleme yapmaması gerektiğini savunan Sarıhan, "Buna hukuki bir belge olarak itibar etmediğimizi söylemeliyim" dedi.