Haberler / FETÖ'nün uyuyan hücreleri var

Üst kademesi çöken FETÖ'nün alt kademesinde uyuyan hücrelerin bulunduğuna dikkat çeken Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, “Bu nedenle sahte Alevi kuruluşları ve vatan haini yetiştiren okuma evleri kapatılarak tehlikeler ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Alevi vatandaşlar üzerinden oynadığı kirli planlar gün yüzüne çıktı. FETÖ'nün Alevi kuruluşlarının içine nsızdığına işaret eden Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, "FETÖ, mezhepçilik ateşini körükleyerek Alevi yurttaşları kullanmak istedi. Ama başarılı olamadı" dedi. Sağduyulu Alevi vatandaşların bu kirli plana dahil olmadığını kaydeden Özdemir, “Ortadoğu projesinin bir ayağı mezhep savaşıdır. Bunu Irak, Suriye ve Lübnan'da yaptılar. Türkiye'ye de sıçratmaya çalıştılar. Ama Türk milleti tek yumruk olduğu için bunu başaramadılar" dedi.

Sahte Alevi kuruluşları kapatılmalı

Kapatılan 13 sahte Alevi kuruluşun dışında şu anda FETÖ'nün 20'ye yakın kuruluşu olduğuna dikkat çeken Özdemir, “Ankara'da bildiğim üç kuruluş var. Bu Alevi kuruluşları,  Gülen'in Alevilerden sorumlu imamı Süleyman Uysal'ın yardımcısı Ziya Demirel aracılığıyla varlığını sürdürmektedir. Bu kuruluşlar, Irmak Anadolu Alevi Bektaşı Derneği, Sincan Anadolu Cemevleri Derneği ve Sincan Alevi Bektaşi Derneği'dir. Bunlar FETÖ tarafından kurulup, finanse edilen ve hala açık olan kuruluşlardır. Bu üç kuruluşun dışında İzmir, İstanbul, Gaziantep, Mersin gibi şehirlerde kuruluşları var. Bir de HDP'nin kurduğu bir Alevi yapıslanması var. Köylere kadar giderek Alevi dedeleri kandırmaya çalışıyorlar. Bunun için de bedava geziler düzenliyorlar” dedi. FETÖ'nün okuma evleri çatısı altında çocukları vatan haini olarak yetiştirdiğini de aktaran Başkan Özdemir, “En büyük tehlike 7 ile 19 yaş arasındaki fakir aile çocuklarını okuma evi çatısı altında devlete birer düşman, FETÖ'ye biad eden militan olarak yetiştirmeleridir. Devletimiz bu okuma evlerini ele almalıdır. bilgisini verdi.

Beyin yıkama tatilleri düzenlendi

Sahte Alevi derneklerinin insanların beynini yıkamak amacıyla yürüttüğü projelere dikkat çeken  Özdemir, “Son 5-6 yıldır özellikle Adıyaman, Antep ve İzmir'de Alevi dedeleri ile Alevi yurttaşların evlerinin işaretlendiğini gördük. O zamanlar FETÖ terör örgütü emniyetin içinde çok güçlü bir yapıydı. Sürekli Alevileri tedirgin etme çabası vardı. Bunun bir örneği de cami cemevi projesi. Biliyorsunuz cami cemevi projesi Tuzluçayır'a yapıldıktan sonra sürekli  olaylar oldu ve dolayısıyla  halk huzursuz oldu. Bununla da amaçlanan halkı huzursuz ederek Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk seçimle gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı Alevileri kışkırtmaktı. Bunun alt yapılarını İzmir'de ünlü bir iş adamının da sponsor olduğu  5-10 bin kişilik  deniz turlarıyla Çeşme, Bodrum gibi yerlerde Alevi yurttaşlara bedava tatil yaptırarak oluşturmak istediler. Yine bu gezilerde Alevi yurttaşları hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a  karşı kışkırtmaya çalıştılar. Aynısını İstanbul'da yaptılar. Bu işlere sponsor olan iş adamının FETÖ ile bağlantısı olduğuda ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Kabuk değiştirme sürecine girdiler

FETÖ yanlılarının kendilerini AK Parti'li gibi gösterdiklerini vurgulayan Özdemir “Düne kadar badem bıyıkları ile gezen FETÖ'cülerin bugün hilal bıyık bıraktığını görüyorum. Bu insanlar bir kabuk değiştirme sürecine girdiler. Bunlar Alevi yurttaşları kışkırtabilirse canlanan bir hücre oluşturacaklar. Alçakça Türkiye'den kaçan FETÖ'cuların alt kademesinde uyuyan hücreleri olabilir. Bunları gayesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi şahlanış dönemine getirmesini engellemektir. Bunlar gördü ki Türkiye ekonomisi çağ atladı. Erdoğan'ın başarısını kıskanıldı.  Onun için bütün bu oyunları düzenlediler. Bunun için FETÖ'yü, Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile birlikte bitireceğiz. Başka bir liderle değil" dedi.

Ahlaki olmayan her yolu kullandılar

FETÖ'nün ahlaki olmayan her yolu kullandığını vurgulayan Özdemir, "FETÖ, beni sekiz yıldır dinliyormuş. 7 yerde dinlemem çıktı. Bunlar özellikle neden beni hedef tuttular? Çünkü bizim vakfımızın ve derneğimizin felsefesi 'Türküz, Müslümanız, Aleviyiz. Biz devletimize karşı gelemeyiz ve her zaman devletimizin yanındayız' oldu. Bundan 5 buçuk yıl önce bir televizyon programında Fetullah Gülen hakkında konuştum o günden sonra Alevi Vakfı Başkanı olarak başıma gelmeyen kalmadı. Benim çocuğumu dahi dinlemişler. Bunun adı alçaklıktır. İnsanların ailevi ortamına kadar sızan bu yapının farkına ilk Sayın Cumhurbaşkanımız vardı. 15 Temmuz akşamı da Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. O gün farklı bir siyasi erk hükümetin başında olsaydı Türkiye şu anda FETÖ eyaleti olacaktı. Nasıl İran'a Humeyni geldi, Fetullah Gülen'de Pensilvanya'dan Türkiye'ye gelecekti” ifadelerini kullandı.