Haberler / Türkmen Alevileri Ankara'da Bir Araya Geldi

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı tarafından organize edilen ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’nca desteklenen 2. Uluslararası "Hoca Ahmet Yesevi' den Günümüze Gönül Erenleri” projesi kapsamında Ankara'da Latanya Otel'de konferans düzenlendi.

Konferansa Irak Şii Vakfı Başkan Yardımcısı Ali Abdullah Muthathab Alkhateeb, Irak-Türkmen Milletvekili Nıyazı Mohammed Mahdı Mımaroglu Eski Tunceli Ünv. Rektörü Prof. Dr Durmuş Boztuğ, Adıyaman Ünv. Rektör Yard Prof.Dr Hacı Duran, Irak -Bağdat Üniversitesi’nden Dr. Samı Madhı Ibrahım Al-Rubaye, Dr. Ibraheem Saeed Mohammed Al-Baıdhanı, Gazi Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Ahmet Cebeci katıldı.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, etkinliğin ilk ayağının Hoca Ahmet Yesevi' den Günümüze Gönül Erenleri projesi kapsamında Bulgaristan’ın 4 büyük şehrinde semah gösterileri konserler paneller düzenlendiğini, ikinci kısmının ise yarın 18:30’da Ankara'da Milli Eğitim Şura Salonu'nda yapacaklarını söyledi.

Etkinliğin hedefinin Alevi Bektaşi topluluklar arasında dostluk ve kardeşliği pekiştirmek olduğunu dile getiren Özdemir, Ankara’da düzenlenecek olan etkinlikte Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan, Irak ve Kosova'dan Alevi Bektaşi katılımcılarının olacağını söyledi.

Aleviliğin temel felsefesinin ‘insan sevgisi’ olduğunu dile getiren Özdemir, “Biz burada 21. yüzyılda insanların insanlara karşı kem gözle bakmadığı bir yüzyıl istiyoruz.” dedi.