Merhaba Ziyaretçi; Bugün
Haberler / Alevilerin Kadıköy mitingindeki Paralel bağ deşifre oldu

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir ve Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin Alevilerin Kadıköy mitingini değerlendirdi. Alevi önderler mitingdeki paralel bağlantıya ve yurt dışı bağlara dikkat çekti.

Kanal A'da Fatih Şahin'in hazırlayıp sunduğu Çerçeve programına konuk olan Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir ve  Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin Alevilerin Kadıköt mitingini değerlendirdi. Alevi vatandaşlar arasında kanaat önderi olan iki başkan mitingdeki ayrıntılara dikkat çekti.

Türkmen - Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, alevi kuruluşlarının içine sızmaların olduğunu belirtti.

Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü;

Alevi kuruluşlarına sızma var

"Yapılan mitingin öncesine gitmek gerekiyorsa, 7-8 ay önce ben Kanal A ekranlarında şunu söylemiştim;Seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakana karşı, Alevi toplumunu yönlendirmeye çalışan bir takım gruplar var demiştim. Yurt içinde ve yurt dışında... Bundan bir ay önce de bir gazeteye verdiğim mülakatta, Gladio'yu dürttüler diye bir haber yayınlandı. Şimdi burada sorun şu, Alevi kuruluşlarının içindeki bir takım sızma dediğimiz kişiler ve Alevi kuruluşlarını yurt dışından yönlendiren ülkeler ve kişiler hemen hemen belli gibi...

Neden çocukların din öğretisini almasını istemiyorlar?

Neden şimdi Türküm Müslümanım diyen ve İslamiyet'in özünde olan Türk ve Türkmen Alevi çocuklarının din öğretisini almasını istemiyor bu vakıflar ve federasyon?

Alevi gençlerin cahil kalmasını istiyorlar. Oysa ki bütün Anadolu'daki Alevi yurttaşlarımızın gençlerine çocuklarının çoğunun Kur'an kursuna gittiğini biliyoruz. Şimdi bunu politize etmek farklı bir şey...

Hem İslamiyet'in özü olan Aleviliği savunacaksın hem de din derslerini kabul etmiyorum diyeceksin. Bunlar 15-16 milyon Türk ve Türkmen Alevinin içine sızmış, yüzde 1 ve yüzde 2 kripto yurttaşlar var. Kendilerine Kürt Alevisiyiz diyorlar. Bu vatandaşlarımızın Kürtlükle de alakaları yok.

Orak ve çekiçin Alevilerle alakası ne?

"Bundan 20 gün önce Derso-dot diye bir dernek kuruldu. Bakın Ermeni patriği Arişyan, bir televizyon kanalında Alevi yurttaşların içinde Ermeni yurttaşların olduğunu ve bunların 700-800 bin kişi olduğunu söyledi. Bu sokaklardaki Alevi kuruluşları ve vakıflarına baktığımız zaman, çok ilginçtir hiçbirisinin flamalarında ehlibeyt ile ilgili hiç bir şey yoktur. Hazreti Ali Efendimizden bir şey yoktur. Orak, çekiç, Che resimleri... Zaman zaman biz de çok rahatsızlık duyuyoruz. Bunlar sokakları kırıp döktüğünde Anadolu'daki Alevi yurttaşlarımız rahatsız oluyorlar."

"Paris'te Alevi dergahı açıldı 27 Ocak 2015 tarihinde. Şimdi Türkiye'de yaşayan Alevilerin dergahları bellidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde şunu söylemişti. Çok az bir zümre var Almanya'da yaşayan, Hazreti Ali'siz ateist grup... Biz bunları zaman zaman gündeme getirdik. Biz o zaman tepkiler almıştık ancak Cumhurbaşkanımız söyleyince hem Alevi hem de Sunni kardeşlerimiz durumu anladılar. Şimdi üç dört siyasi parti HDP, CHP kol kola, Haziran Hareketi diye bir hareket kol kola. Kadıköy'de inanır mısınız Ankara'dan otobüs kaldırıldı. Türkiye'de bu partilerin belediyeleri otobüsler kaldırıldı. Zorunlu din derslerini istemiyoruz derken bunlar kendi adlarına konuşacaklar.

"Bu bir proje. Bunların çoğu dışarıya bağlı oldukları için ve iddia ediyorum Almanya'ya bağlı oldukları için, bunların bunu yapması gerekiyor. Orada Alevilikle ilgili hiçbir şey yok. Alevi yurttaşlarımız sorunlarını konuşacaklarsa sokakta değil, masabaşında Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla konuşsunlar. Bir devlet liderine bir Alevi Derneği Başkanının çıkıp Yezidlik ithamında bulunması çok çirkin bir şeydir."

Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin ise şunlara dikkat çekti;

Alevileri onlar asimile etmeye çalışıyorlar

"Aleviler asimile ediliyor feryat ve figanının arkasına sığınanlar Alevileri asimile etmeye çalışıyorlar. Alevi-Sünni diye bir ayrım yoktur. Biz aynı Allah'a inanan aynı kitaba inanan kişileriz. Gerçek Alevilerin tamamı benimle aynı fikirdedir. Biz Sünni kardeşlerimizle bir ayrım olduğuna inanmıyoruz Elhamdülillah Müslüman'ız.

Aleviler Cumhuriyet tarihinde ilk defa AK Parti tarafından ders kitaplarında tanımlandı. Orada Alevi haklarını savunduklarını iddia edenler daha önce kendileri de iktidar oldular neden Aleviler için bir adım atmadılar. Eğer bu kişiler samimi olsalardı bende onlarla beraber yürüyeyim. Alevi çocukları haşa gayrimüslim midir? Bunların amacı Alevileri Ali'sizleştirmek ve ateistleştirmek."

Paralel Yapı beni de dinlemiş

"Yezid ifadesinin bir Alevi Derneği Başkanı tarafından kullanılması ve Paralel Yapı tarafından kullanılması aynı noktada buluştuklarını gösteriyor. Ben 17 Alevi kanaat önderinden bir tanesiyim. Bu yapı 2 yıl boyunca da beni dinlemişler. Önce 1 aylık bir dinleme kararı verilmiş, sonra bu 23 kere uzatılmış ve beni dinlemişler. Umarım dikkatli dinleyip bir şeyler öğrenmişlerdir. Bu yapı siyasi parti ve dernekler üzerinde sanırım etkin oldu oralarda da örgütlendi, oralara da sızdı öyle görülüyor."

Yorumlar+Yorum Yaz

Mail Adresiniz