Haberler / Türkmen Alevi Bektaşi Derneği kurban eti dağıttı
Türkmen Alevi Bektaşi Derneği kurban eti dağıttı

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği işbirliğiyle, Kırıkkale'nin Hasandede beldesinde bulunan alevi vatandaşlara kurban eti dağıtılarak gönül alındı.
Kurban bayramı nedeniyle Türkiye'nin ve dünyanın dört bir tarafında kurban eti dağıtarak insanlar arasında kardeşlik köprüsü kuran Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir'in öncülüğüyle, alevi vatandaşların yoğun olduğu Hasandede beldesinde dernek üyeleriyle birlikte kurban eti dağıttı.

Özdemir ve dernek üyeleri ilk olarak beldede bulunan cem evine geçerek burada kurban kesti. Tekbirler eşliğinde kesilen kurban daha sonra poşetlere kondu. Ardından beldenin alevi dedesi tarafından dua edilerek kurban etleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere araca kondu. Önceden belirlenen yardıma muhtaç kişilere tek tek gidilerek kurban eti dağıtıldı.

Ailelerin yaşadıkları karşısında hayrete düşen dernek üyeleri mağdur ailelerin ihtiyaçları için çalışarak ailelerin mağduriyetlerini giderme kararı aldı. Yardımlar sırasında birbirinden ibretlik yaşam hikayeleri de gün yüzüne çıktı. Evleri yandığı için evsiz kalan aile bunlardan biri. Yangın sonrasında ortada kalan ve kendi imkanlarıyla kurdukları barakada yaşamak zorunda kalan aile, dernek üyelerinin ziyaretiyle sevindi. Aile reisinin yatalak annesi yardımlar karşısında gönüllülere bol bol dua etti.

Gönüllülerin bir başka durağı ise tek göz odada yalnız başına yaşamak zorunda kalan bir kadın oldu. Genç kadın Kimse Yok mu gönüllülerine yaşadığı evi göstererek mağduriyetini dile getirdi.

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Hasandede'de böyle bir çalışmaya destek verdiği için  teşekkür etti. Özdemir, kurban bayramı vesilesiyle mağdur ailelere yapılan bu yardımların insanları mutlu ettiğini belirterek, "Kurban bayramı sonrasında önümüzdeki günlerde ihtiyaç sahiplerine derneğimiz kanalıyla bir tır dolusu yardım yapmayı planlıyoruz" dedi.