Haberler / TERÖRE KARŞI BİRLİK VE DAYANIŞMA BİLDİRİSİ
TERÖRÜ, TERÖRİSTİ VE TERÖRE DESTEK VERENLERİ, SEMPATİ DUYANLARI ŞİDDETLE LANETLİYOR,
 İNSANLIĞA, İNSAN OLMAYA VE İNSANÎ OLANA DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUZ.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinin en ağır ve hainâne saldırıları ile karşı karşıyadır. Planlı ve programlı şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve onun şahsını oluşturan milletimizin her türlü ferdine yapılan teröristçe saldırıları lanetliyor, teröre ve teröristin amacına destek veren her türlü fikir, davranış ve hareket tarzlarını da aynı şekilde bir kez daha kınıyoruz.

Milletçe doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yurdumuzun her köşesinden insanı hedef seçen, milletin birliğine, vatanın bütünlüğüne, devletin bekasına kasteden, Irak’ı, Suriye’yi, Libya’yı, Yemen’i, Kırım’ı, Ukrayna’yı Suriye’yi, işgal ederek kardeş kavgaları çıkartarak bebek, çocuk, kadın, yaşlı milyonlarca insanı katleden sömürgeci emperyalist devletlerin maşası eli kanlı canileri daha da coşturmak için seferber olan propagandacıları, basın kılıfı ardına saklanarak teröristi masum göstermeye çalışan günümüzün besleme yazarları, bu hainlere ağıt yakan sözde siyasetçileri, akademik kılıf altında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti’ni hedef alan terörist eylemlerin taraftarı olanları esefle gözlüyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşı olan, bu milletin ekmeği ile beslenen memur, akademisyen, aydın ve bütün sivil toplum kuruluşlarını teröre karşı insanlığın ve devletimizin kamu düzenini sağlamaya yönelik tedbirlerinin yanında olmaya çağırıyoruz. Bize demokrasi ve insan hakları nutukları atan emperyalist ülkelerin kendi ülkeleri söz konusu olduğunda yaptıkları gibi, Türkiye’nin de teröre destek olanları enterne etmesi, cezalandırması ve hatta vatandaşlıktan çıkartarak tüm kamu haklarından yoksun bırakması en tabii hakkı ve görevidir.

Düşünce, tavır, davranış itibariyle insanlıktan nasip almamış olanları ve ülkemizin çeşitli şehirlerinde hain saldırıları gerçekleştiren insanlık düşmanı canilerin destekçilerini, Vatanımızda halkımızı, güvenlik güçlerimizi şehit ederek sivil halka zulüm uygulayan, milletin birliğine, vatanın bütünlüğüne, devletin bekasına kasteden caniler ile bu canilere destek ve moral verenleri kamuoyu huzurunda bir kez daha insaniyete, insan gibi davranmaya davet ediyoruz. Çağrımıza uymayan her türlü basın mensubu, aydın, akademisyen, sivil toplum kuruluşu ve diğer türden kendisini teröristin yanında yardakçı, destekçi bir tutum sergileyenlerden her bakımdan hesabının sorulmasını Türkiye Cumhuriyeti Devletinden talep ediyoruz.

Siz Ey Caniler Ve Destekçileri!

Bizi Şehirlerimizin Meydanlarında Yürürken Hiç Bir Sebep Olmaksızın Vurdunuz…

Biz yine de sizin piar kuruluşlarınızın kara propagandasına karşı, korkusuzca ve sükûnetle yine her şehrimizin her noktasında yürümeye ve günlük yaşantımızı aksatmadan sürdürmeye devam edeceğiz.

Bütün Varlığımızla Devletimizin Adalet Terazisine İnanıyoruz.

Masum oldukları halde şehit edilen, hunharca katledilen Kızılay’daki insanların sessiz bedenlerinin sesi olarak çağrıda bulunuyoruz ve dinimizce de emrolunduğu gibi, diyoruz ki:

“HAKSIZ YERE BİR İNSANI ÖLDÜREN BÜTÜN İNSANLIĞI ÖLDÜRMÜŞ GİBİDİR.”

BUNA GÖNÜLDEN İNANIYORUZ VE BU HUSUSTA DEVLETİMİZİN YANINDA OLDUĞUMUZU İLAN EDİYORUZ.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı
Balkan Göçmenleri İktisadi Kalkınma Vakfı (BİSAV)
Türkmen Alevi Bektaşi Derneği
Balkan Türkleri İnsan Hakları Derneği