Haberler / Ölüler üzerinden siyaset yapanlardan bıktık

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, geçtiğimiz pazar günü Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan’ın hükümet aleyhine alevi bloğu açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Özdemir, “Artık ölen Alevi gençler üzerinden siyaset yapmalarından bıktık” dedi.

Pazar Günü İzzettin Doğan’ın hükümet aleyhine alevi bloğu oluşturduklarına dair açıklaması oldu. Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir ile bu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve seçim döneminin yaklaşmasıyla Alevi yurttaşların bu konuda ki düşüncelerini kaydetti. Özdemir, İzzettin Doğan’ın açıklamalarına da tepki gösterdi. Blok kuruluş dedikleri Alevi bloğunun içindeki kuruluşları görünce hayretler içine düştüklerini dile getiren Özdemir, artı ve eksi olan Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri ve Cem Vakfı’nın nasıl bir araya geldiklerini merak ettiklerini söyledi. Bu grupları bir araya getiren etken madde neydi? sorusunu yönelten Özdemir, sol endeksli marjinal grupların sözde sağ merkezli bir yapıyla bir araya gelmesinin altında farklı bir durumun olabileceğini açıkladı.

Alevi kuruluşlarının üzerinde bir baskı mı var?

Bu durumun Alevi kuruluşların üzerinde bir baskı oluşturulması sonucu olabileceğini ifade eden Özdemir, “Bilmediğimiz 1980 sonrasındaki 1990 ile 2000’li yıllarda ki çok aktif olan Gladyo tekrar mı canlandı da Alevi yurttaşların üzerinden Haziran seçimlerine kadar Türkiye’yi provoke etmek için bir provokasyon düzenlemek istiyorlar” dedi.

Türk ve Türkmen Alevilerini temsil etmiyorlar

Bu dernek ve kuruluşların Anadolu’da çoğunlukta ki Türk ve Türkmen Alevilerini hiçbir şekilde temsil etmediklerinin altını çizen Özdemir, bu marjinal grupların Gezi olaylarında da oldukça aktif olduğunu ama Alevi yurttaşların artık bunlardan tiksindiğini söyledi. Alevi kuruluşlarının ve Alevi vakıfların birer kâğıt üzerinde balon olduğunu kaydeden Özdemir, yapılan toplantı da iki tane siyasi partinin çok açık çalışması ile salonu doldurmak için çabaladıklarının farkında olduklarını söyledi. Özdemir, “İstanbul’un Boğazındaki birtakım burjuvaların ve onun maşalığını yapan Alevilerin sözde temsilcisi boğazdaki tontonlar yeniden sahneye çıktı. Anadolu’dan bir tane Alevi dede, Alevi yurttaş orada yoktu” dedi. Ölüler üzerinden siyaset yapanlardan bıktık

Alevi toplumunun artık kardeşlik, sevgi, barış, huzur ve mutluluk içerisinde geçmesini istediklerini kaydeden Özdemir, “Alevi toplumu Türkiye’de ki ekonomik istikrarın bozulmasını istemiyor. Alevi toplumu kardeşçe yaşamak istiyor. Ne bir Sünni’nin ne de bir Alevinin burnu kanasın istiyor” dedi. Özdemir, Alevi toplumunun artık Alevi gençlerin ölülerinin üzerinden siyaset yapan bir takım sol marjinal siyasi gruplardan ve Alevi vakıflar ve kuruluşlarından Alevi toplumunun artık bıktığını, nefret ettiğini dile getirdi. Alevi toplumunun bu kuruluşların kesinlikle kendilerini temsil etmediğinin farkında olduklarını bu durumu haykırdıklarını da sözlerine ekledi.

Ülkeyi geriye götürmek isteyenlere izin vermeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Alevilikle ile ilgili açıklayacağı paketi beklediklerini dile getiren Özdemir, “Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak hükümetin söylediği cümlelere inanıyoruz. Biz devletimize güveniyoruz. Devletin birlik ve beraberliğinden yanayız. Bir takım marjinal gruplar gibi bir araya gelerek bu ülkeyi geriye götürmek için 1980-1990 yıllarındaki sokak olaylarının yaşanmasını istemiyoruz. Huzur ve barış istiyoruz” dedi.

Aleviler artık sokakta olmayacak

Alevi toplumunun Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvendiklerini belirten Özdemir, Alevi toplumunun verilen sözlerin yerine getirilmesi için sabırla beklediklerini söyledi. Özdemir, “Aleviler artık sokakta olmayacak. Ben buradan İç İşleri Bakanlığına çağrıda bulunmak istiyorum. Haziran seçimlerine kadar Alevi yurttaşları sokağa hangi kuruluş ve vakıf çekmek istiyorsa biz Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak yanacak bir tane canın hesabını o sokağa çeken vakıflardan soracağız” dedi.

Seçimlerde ak parti’nin hükümette kalmasını istiyoruz

Alevi yurttaşların, 12 yıldır istikrarlı yürüyen Ak Parti’nin 15 Haziran’dan sonraki süreçte de hükümette kalmasını istediklerinin altını çizen Özdemir, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bize verdiği sözlerin yerine getirilme noktasında daha da umutlarımız ve isteklerimiz olacaktır. 15 Haziran seçimlerinde Anadolu Alevilerinin büyük bir çoğunluğunun Ak Parti’ye destek vereceğinin altına imzamı atarım” dedi.

Alevilerin devletle arasını açmaya çalışıyorlar

Son günlerde ki bombalama eylemlerinde Berkin Elvan için yapıyoruz denilmesini değerlendiren Özdemir, “Berkin Elvan ve Gezi’de ölen diğer yurttaşlar için yapılan sokak provokasyonları bizim ne derece haklı olduğumuzu ortaya çıkarıyor. Burada Alevi kuruluşuyum diyen sol marjinal grupların Haziran seçimlerine kadar Alevi yurttaşları sokağa çağırarak Alevilerin devletle arasını açmaya çalışıyorlar. Hz. Âli’siz Aleviliği savunan bu kesim sokakları provoke ediyorlar. Bu kişilerin Alevilikle hiçbir alakası yoktur. Anadolu da yaşayan sağduyulu Aleviler bu oyunları görüyor. Bu nedenle de Ak Parti’ye destek veriyorlar” dedi.