Haberler / ALEVİLERİ İSLAM DIŞI GÖSTERMEK İSTEYENLER VAR
Anadolu Erenler Meclisi'ni toplayacak olan Türkmen- Alevi Bektaşi Sosyal Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, Aleviliğin İslam dışı olmadığı ile ilgili bir de bildiri yayınlayacaklarını söyledi. Organizasyon komitesinde bulunan Alevi Dedesi Hıdır Bulut ise Alevilik hakkında yanlış bir kanaat oluşturulduğuna dikkat çekerek, "Aleviler ezanın sesinden rahatsız olmaz." dedi.
Dernek Başkanı Özdemir Özdemir, Cihan Haber Ajansı'na Cumartesi günü Ankara'da toplanacak Anadolu Erenler Meclisi 1 ile ilgili açıklamalarda bulundu. Etkinlikte,
değişik Alevi kurum ve kuruluşları ile bir araya gelerek, fikirlerini açıkça beyan edeceklerini söyleyen Özdemir, "Bazı Alevi kurum ve kuruluşları sürekli televizyonlara çıkıp Alevi vatandaşlarını tasvip etmediği şeyler söylüyorlar. Hz. Ali'siz Aleviliği savunan, İstiklal Marşı okumayan Alevi kuruluşları var. Aleviliği din dışında, İslamiyet'in dışında göstermeye çalışanlar var. Bunlar biz Alevileri çok üzüyor ve derinden yaralıyor. Bunlarla ilgili fikir alışverişinde bulunmak, Aleviliğin ateizm ile bir alakası olmadığını vurgulamak için toplanıyoruz." diye konuştu. Özdemir, Aleviliğin İslam dışı olmadığı ile ilgili bir de bildiri yayınlayacaklarını aktardı.

Etkinliğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin programlarının yoğunluğundan ötürü katılamayacağını dile getiren Özdemir, çok sayıda milletvekili katılımı olacağını söyledi. Özdemir, programa katılacak isimlerden bir diğerini ise eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna olarak açıkladı.

Organizasyon Komitesinden Alevi Dedesi Hıdır Bulut ise Alevi-Sünni ayrımından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Aleviler konusunda yanlış bir kanaat oluşturulduğunu söyleyen Bulut, "Bir Alevi ezanın sesinden rahatsız olur mu? İsmini de açıkça söylüyorum, Sayın Ali Balkız seni çok severim, dostumsun ama Aleviler ezanın sesinden rahatsız olmaz. Ezanın içinde Allah'ın ismi, peygamberin ismi geçer." şeklinde konuştu.

ETKİNLİĞE 40 CİVARINDA ALEVİ DEDESİ KATILACAK
Etkinliğe, Elazığ İmam Hüseyin Vakfı, Amasya Alevi Kadınlar Birliği Derneği, İzmir Hazreti Fatmaya Gönül Veren Kadınlar Birliği Derneği, Tunceli Düzgün Baba Derneği, Çorum İmam Ali Cemaati Derneği, İstanbul Kırklar Cem Evi Derneği, Bursa Ehlibeyt Eğitim ve Kültür Derneği, Çorlu Alevi Bektaşi Birliği Derneği, Dünya Ehlibeyt Vakfı, Anadolu Trakya Alevi Bektaşi Birliği Derneği, Elbistan Hacı Bektaş-ı Veli Derneği, Elbistan Hacı Bektaş ı Veli Derneği, Anadolu Hacı Bektaşı Veli Vakfı, Hıcı Bektaşı Veli Eğitim ve Kültür Derneği ile Türkiye'nin değişik illerinden 40 civarında Alevi Dedesi katılacak.

Organizasyona sanatçılar Güler Duman, Aşık Gülabi, Aşık Haşimi Aslıhak, Gülsüm Kahraman, Ceylan Serçe, Aşık Özcan Özdemir ve Anadolu Hacı Bektaş Veli Vakfı Semah ekibi de iştirak edecek.