Haberler / Mıdrevo (Mesim Mahallesi) Cem Evi ziyaretini ziyaret

Mıdrevo (Mesim Mahallesi)  köyünde; Cem Evi ziyaretini ziyaretimizde zakirler, Duaz İmam ve nefesler okuyup dualar ettiler. Madırovo Cem Vakfı başkanı Sayın Mustafa ÇAUŞ Bey ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Sayın Özdemir ÖZDEMİR beylerin açış konuşmasıyla etkinlik başladı. Bu bölümde Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosluğu Sosyal İşlerden Sorumlu Yardımcısı Sayın Çağlar EMİROĞLU, Razgrad Bölge Baş Müftüsü Sayın Mehmet ALÂ, Türk Diyanet İşleri Başkanlığınca atanan Razgrad Merkez Camii İmamı Sayın Müzeyir bey Konuşmalar yaptılar. Merkez Camii İmamı Sayın Müzeyir Bey, Salondaki izleyicilerden büyük ilgi gören çok güzel iki İlahi seslendirdi. Yapılan konuşmaların ortak noktası; İlkini geçen yıl düzenlediğimiz bu etkinliklerin Bulgaristan’da bir ilk olduğunu, bu konularda böyle etkinliklerin yapılmasının kültürel açıdan çok büyük katkılarının olduğunu ve bu etkinliklerin her yıl daha da kapsamının genişletilerek ve daha fazla şehirlerde yapılması gerektiğinin altını kalın harflerle çizilerek vurgulanması oldu. Daha sonra Panel bölümünde, Panelistlerden edebiyatçı Sayın İsa CEBECİ Bulgaristan’da Türk Halk Edebiyatında Alevi Bektaşi şiiri ve Alevi Bektaşi şairleri hakkında konuşup, Bulgaristan’da ki Alevi şairlerin şiirlerinden örnekler sundu. Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi olan Sayın Doç. Dr. Güray KIRPIK beyin Milli eğitim Bakanlığı tarafından son anda verilen görev nedeniyle etkinliğe katılamamasından dolayı hazırladığı “Seyitler ve Şerifler” konulu tebliği Vakfımız Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali ŞAHİN tarafından sunulmuştur. Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Sayın Dr. Ahmet Hasan CEBECİ Balkanlar ve Bulgaristan’ın İslamlaşması ve Türkleşmesinde Hoca Ahmet Yesevi’nin Halifelerinden Sarı Saltık Baba ve Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin Dervişlerinin önemini ve yaptıkları hizmetler hakkında sunum yaptı. Son Panelist olarak Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Doğan KAPLAN Mezhepler tarihi, Oniki İmamlar ve Alevi Külliyatı hakkında sunum yaptı. Panelistlerin sunumunun ardından yarım saat verilen mola sırasında Vakfımız tarafından hazırlanan kokteylde davetlilere ikramlar yapıldı. Etkinliğin ikinci aşaması olan kültür bölümünde Madırovo Zakir ve İmamı nefes ve deyiş söyledi. Türkiye’den katılan Ozan Elifçe nefesler söyledi. Madırovo Semah gurubu semah döndü. Halk ozanları Gazi BARIŞCAN ve Kul ELİF sahne aldılar. Halk ozanı İsmail GENÇ Duaz imam ve nefesler söyledi. Zakir Cem KELEŞ duaz imam ve nefesler söyledi. Belgüzar ERDOĞAN Yönetimindeki Beş Bacılar Semah gurubu semah döndü.