Haberler / Bektaşi vakfından darbe girişimine tepki
Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı, 11 dernek ve 2 vakıf ortaklaşa düzenlediği basın açıklaması ile FETÖ terör örgütü üyelerince 15 Temmuz gecesi milli iradeye karşı gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı.
Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen basın açıklamasını grup adına Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir yaptı. 15 Temmuz gecesi Türk milletinin milli egemenliğine, TBMM'ye ve demokratik meşru hükümetine karşı yapılan terörist kalkışmayı nefret ve şiddetle kınadıklarını vurgulayan Özdemir, FETÖ terör örgütünün kendinden olmayan finans sektörlerini çökertmeye çalıştığını ve medya gruplarını hedef aldığını söyledi.
Özdemir, "Peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olarak hadisi şerife konu olan, milletimizin 'Peygamber Ocağı' olarak gördüğü ve her neferini Peygamber efendimizin ismine atfen 'Mehmetçik' diye tanımladığı kahraman ordumuz, Allah'ın sadece milletimize bahşettiği mille şuura sahip necip milletimiz, devletimizin kurucusu olan gazi meclisimiz yine tüm dünyaya örnek olarak tarih yazmıştır. Demokrasiye, halkın iradesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisine, meşru demokratik hükümetine, milli birlik ve bütünlüğümüze karşı yapılan bu illegal terörist hain kalkışmayı tekrardan lanetliyoruz. Milli irademizin tecellisi olan gazi meclisimize, Peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olmuş kahraman ordumuza ve cesur milletimize geçmiş olsun diliyoruz" dedi.
Devlete sinsice sızan FETÖ/PDY terör örgütünün tasfiye sürecinde sonuna kadar devletin yanında olduğunu dile getiren Özdemir, hain darbe girişimi nedeniyle hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.
"FETÖ, 'Okuma Evleri' çatısı altında fakir Alevi çocuklarının kafasını yıkıyor"
FETÖ terör örgütünün Aleviler üzerinde oynadığı çok büyük bir tehlikenin olduğuna dikkat çeken Özdemir, "Devletten aldıkları destekle 'Okuma Evleri' çatısı altında yaşları 7 ile 19 yaş arasındaki büyükşehir ve taşradaki fakir Alevi çocuklarını alıp kafalarını yıkıyorlar. Bunların projeleri Amerika'nın geçmişte yaptığı 100 yıllık projeler gibi. Çocuğunu okutamayacak Alevi gençleri alıp, kafalarını yıkayıp kendilerine biat edecek şekle getiriyorlar. Tutuklanan albayların ve generallerin içerisinde de benim bildiğim 5,6 tane Alevi var. Onlarda FETÖ gibi sütü bozuk olduğu için bunlara kanmışlar. Peygamberler ocağında bu kadar hain çıkmaz. Geçmişte çıkmadı, inşallah gelecekte de çıkmayacak. Bunların Aleviler içerisindeki yapılanmaları bizleri tedirgin ediyor" ifadelerini kullandı.