Haberler / Hacı Bayram-I Veli'de Muharrem İftarı Verildi

Türk Kızılayı ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı, Hacı Bayram-ı Veli Camii avlusunda Muharrem iftarı verdi.

İftara; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet YılmazAK Parti Ankara milletvekili Tülay Selamoğlu,Türk Kızılayı Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar sıraya girerek yemeklerini aldılar. Kurulan masalara oturarak, akşam ezanını beklediler. Akşam namazı ile birlikte oruçlarını açtılar.

Yılmaz, İslam coğrafyasında sevgi dilinin konuşulmadığını belirterek, “Nice Kerbelalar yaşanıyor. Herkes etrafına baksın, Bağdat’ta, Halep’te, Şam’da, Kahire’de, Aden’de, Kabil’de buna daha birçok il ve başkent de eklemek mümkündür. İşte en son bizim Ankara’mızda da üzücü ve kardeşlerimizi, canımızı yakan bir hainler tarafından bir eylem gerçekleştirildi.

Başta Hazreti Hüseyin efendimiz ve Ehlibeyt olmak üzere, Kerbela’dan, Malazgirt’ten bu yana bu topraklarda can vermiş, şehit düşmüş, emeği ile bu ülkenin medeniyet taşının üstüne taş koymuş herkese rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Günün, hakkın ve hakikatin yanında olma günü olduğunu belirten Yılmaz, “İnşallah biz bir ve beraber olursak, bugün aynı zamanda Aşure Günü’dür. Aşure’nin içinde ne var? Tek başına nohut bir değer ifade etmezse, tek başına şeker bir değer ifade etmez, tek başına üzüm belki bir değer etmez. Ama hepsi bir araya gelince, hepsi bir dayanışma içinde birlik ve beraberlik içinde kazanda kaynayınca, işte o zaman bir tat ortaya çıkmıyor. İşte biz de 72 millet de olsak, bir imparatorluk bakiyesiyiz. Dilimiz, dinimiz, rengimiz ne olursa olsun bir kazanda kaynamışız, bin yıldır sevinçleri, hüzünleri bir yapmışız. Bize düşen onların hak ve hakikat davasını 21. yüzyılda taşımak. Bunun da yolu dilimizi sevgi dili yapmaktan geçer, bunun da yolu dilimizi sevgi, barış, muhabbet dili yapmaktan geçer” dedi.

Yılmaz, kardeşliklerine saldırdıklarında kardeşliğe sarılmaları gerektiğini belirterek, acıları da paylaşarak aşacaklarını ifade etti.

Özdemir ise, siyonist maşaların aralarına hiçbir şey sokamayacağını belirterek, “Biz hepimiz tek yumruğuz” diye konuştu.

Selamoğlu da, zamanın birlik ve kardeşlik zamanı olduğunu söyleyerek, “Biz millet olarak kardeşliğimize ve birliğimiz gösterirsek, etnik kimliğimiz ne olursa olsun, inançlarımız, anlayışlarımız ne olursa olsun ‘Biz kardeşiz’ diyebiliyorsak, bu millet birlikte güçlü ve diridir” ifadelerini kullandı.

Kızılay Genel Sekreteri Ayşegül Genç ise, bütün insanlığın af ve mağfirete mazhar olmasını dileyerek, “Muharrem ayının bütün ülkemize, insanlarımıza, bütün dünyaya hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.