Merhaba Ziyaretçi; Bugün
Haberler / Bulgaristan'da Çeşitli Ziyaretler ve Geziler

21 Kasım 2015 Cumartesi günü Dulovo (Akkadınlar) kasabasında, Dulovo milletvekili Sayın Nevin HASAN, Dulovo Belediye Başkanı Sayın Dr. Yüksel AHMET, Silistre Bölge Baş Müftüsü Sayın Mehmet MÜDDESİR, kasabadaki mahalle muhtarları, çevre köylerin muhtarları, Madırovo Cem Vakfı Başkanı ile yönetim kurulu üyeleri ve Dede-Babalarının katıldığı etkinliğimiz Türk Kültür Derneği Akkadınlar 2002 Derneği Başkanı Sayın Hasan Ali SEFER ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Sayın Özdemir ÖZDEMİR’in açılış konuşmaları ile başladı. Protokol konuşmalarında Bulgaristan milletvekili Sayın Nevin HASAN, Dulovo Belediye Başkanı Sayın Dr. Yüksel AHMET, Silistre Bölge Baş Müftüsü Sayın Mehmet MÜDDESİR konuşmalarında bu etkinliklerin sivil toplum kuruluşları tarafından daha sık ve daha çok şehir ve kasabalarda yapılmasının gerekliliğini ve ilki Vakfımız tarafından geçen sene gerçekleştirilen etkinliğin bir yıl boyunca gerek Deliorman bölgesinde, gerekse bütün Bulgaristan’da nasıl olumlu etkiler yarattığını ve tüm Bulgaristan’da ki soydaşlarımızı ile diğer Müslüman topluluklar arasında ikincisinin yapılmasını heyecan ve sabırsızlıkla beklendiğini anlattılar. Bu etkinliklerimizin kesinlikle gelenekselleştirilerek her yıl mutlaka yapılmasını talep ettiler. Etkinliğin Panel bölümünden sonra yarım saat verilen mola sırasında Vakfımız tarafından hazırlanan kokteylde davetlilere ikramlar yapıldı. Etkinliğin ikinci aşaması olan kültür bölümünün ardından, programın kapanış bölümünde plaket takdimi ile Katılım ve Teşekkür Belgeleri veriliş seremonisiyle etkinliğimizin Silistre ili Dulovo (Akkadınlar) bölümü tamamlanmış oldu. Etkinlik bitişini müteakip halen açık olan resim sergisini de sonlandırarak “Hoca Ahmet Yesevî’den Günümüze Gönül Erenleri” isimli kültürel etkinliğimizi başarıyla tamamlamış olduk.

Yorumlar+Yorum Yaz

Mail Adresiniz