Haberler / Kosova'da 3. Uluslararası 'Hoca Ahmet Yesevi'den Balkanlara Gönül Erenleri' Gecesi

Kosova'da 3. Uluslararası 'Hoca Ahmet Yesevi'den Balkanlara Gönül Erenleri' gecesiEnis TABAK - KOSOVA (DHA) - Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ile Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği Kosova'da 3. Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi'den Balkanlara Gönül Erenleri kültür gecesi düzenledi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen kültür gecesinde, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı üyelerinin gösterisi büyük ilgi gördü. Prizren'deki Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği binasında düzenlenen geceye çok sayıda davetli katıldı.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, projenin amacı buradaki soydaşlarımızla Türkiye'yle olan sıkı bağların da sıkı olması için birlikte hareket etmektir.

Balkanlardaki sıcaklığın Türk cumhuriyetlerinden daha fazla olduğunu söyleyen Özdemir, buradakş soydaşların çok sıcakkanlı olduklarını söyledi. İslamsız Aleviliği asla kabul etmediklerini söyleyen Özdemir, Biz Aleviliği İslamiyet'in özünde gören bir kuruluşuz ve bir yapıyız' ifadelerini kullandı.

Heyette yer alan AK Parti eski milletvekili Kemal Albayrak da 'Balkanlar geçmiş itibariyle bizim Osmanlı mirasımızdır, bizim ata yurdumuzdur. Türkiye ne ise Balkanlar da o. Bu dostluklar her zaman daha da gelişiyor. Buradaki Türkiye sevgisi bizleri gururlandırıyor dedi.

Gece Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı üyelerinin gösterisiyle sona erdi.