Merhaba Ziyaretçi; Bugün
Haberler / Aleviler Türkiye’de özgür yaşıyor
Türkmen Alevi Bektaşi Sosyal Kültür Dayanışma Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, katıldığı özel bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Özdemir Türk Alevi Bektaşi Derneği olarak 13 yıldır ‘Alevilik İslamiyet’in özüdür’ diye mücadele verdiklerini belirtti. Özdemir, Markist Leninist yapılarla da mücadele ettiklerini ifade ederek Suruç’ta meydana gelen patlamadan sonra sosyal medya üzerinden atılan twitlerin kendilerini özellikle de alevi vatandaşları rahatsız ettiğini söyledi.
GERÇEK ALEVİLER DEVLETİ ALEYHİNE ÇALIŞMAZLAR
Kanal A Televizyonu'nda Fatin Dağıstanlı'nın hazırlayıp sunduğu "Türkiye'nin Seçimi" programına HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Gazeteci Yazar Talat Atilla ile birlikte konuk olarak katılan Özdemir Özdemir, gerçek alevi inancını yaşayan hiçbir alevi yurttaşın devleti aleyhine slogan atmayacağının ve ülkesi için kötü düşünceler içinde olmayacağının altını çizdi. Özdemir, Ankara'nın göbeğinde mahalle aralarında "kahrolsun devlet" diye bağıranların, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere devlet büyüklerimize yapılan kötü sloganların kendilerini çok üzdüğünü ve bu sloganları atanların gerçek bir alevi olmadığı söyledi.
SOSYAL HAKLARIMIZ ASLA KISITLANMIYOR
Başkan Özdemir, alevi vatandaşlarının Türkiye'de özgür olduklarının ve herhangi bir sosyal haklarının asla ve asla kısıtlanmadığının altını çizerek "Bunlar özellikle batılı ülkelerin baskısı altında verilen ve onların maddi destekleri ile yapılan açıklamalardır. Biz ülkemizi seviyoruz ve ülkemizde rahat ve huzur içinde yaşıyoruz. Gerçek alevi vatandaşlarımız zaten yaşananların farkında ve bunlara asla izin vermeyecektir" dedi.
BU DURUMUN FARKINDAYIZ
Başkan Özdemir, Avrupa'nın "Alisiz Alevilik" teorisiyle Aleviliği İslamiyet'in dışında bir azınlık dini olarak gösterip Türkiye'yi kaosa sürüklemeye çalıştığını söyledi. Özdemir, Avrupa ülkelerinin başta Almanya ve Fransa olmak üzere Türkiye'deki Aleviler üzerinden gerçekleştirmek istedikleri gizli planları bulunduğunu fakat kendilerinin bu durumun farkında olduğunu söyledi.
HAZMEDEMİYORLAR
Alevililiğin İslamiyet'in özü olduğuna vurgu yapan Özdemir, bu durumu hazmedemeyenlerin ve bin yıllık perçinleşmiş kardeşliği bölmek için başta Almanya, Fransa ve birçok Avrupa ülkesi tarafından Aleviliği İslamiyet'in dışında bir azınlık dini olarak gösterip Türkiye'nin kaosa sürüklenmeye çalışıldığını ifade etti. "Alisiz Alevilik" projesi için Almanya'nın sadece resmi kayıtlara göre bütçesinden 30 milyon Avro ek para ayırdığını açıklayan Özdemir, bu paranın ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen paraların Türkiye'deki değişik Alevi kurumları tarafından Türkiye'ye sokulduğunu, söz konusu bu paraların ise Türkiye'deki Aleviliği İslamiyet'in dışında bir azınlık dini olarak göstermek amacıyla kullanıldığını kaydetti.
AMAÇ TERÖRİZE ETMEK
Avrupa'dan bazı maşa Alevi kuruluşları aracılığıyla sokulan paraların altında yatan asıl sebebi açıklayan Özdemir, "Bu paralarla Türkiye'deki Alevi vatandaşları terörize edip buradan da 'Türkiye Cumhuriyeti devleti Alevileri ötekileştiriyor. Onlara ayrımcılık yapılıyor' diyerek amaçları Avrupa nezdinde Türkiye'de bölücü bir çalışma yürütmek istiyorlar fakat buna asla izin vermeyeceğiz" dedi. Aleviler üzerinde büyük oyunların oynandığını yineleyen Özdemir, gerçek Alevilerin bu oyunlara düşmeyeceğinin ve şer güçlerin planlarının Türkiye'de tutmayacağının altını çizdi.
Yorumlar+Yorum Yaz

Mail Adresiniz